Slimme oplossingen voor elke retailer en leverancier

Een volgens afspraak uitgevoerde winkelpresentatie is essentieel voor succes. Voor zowel de winkelier als de supply chain en de marketeer. Shoppers kopen geen producten die over datum zijn en kunnen niets kopen uit een leeg schap of verborgen display.

SmartSpotter helpt al deze scenario's te voorkomen door ervoor te zorgen dat de hierover gemaakte afspraken worden nagekomen. Voortdurend. Vanaf het begin, totdat het product over de toonbank gaat. Zo bereiken zorgvuldig uitgewerkte promotionele strategieën hun doel.

Hoe doen we dat? Door retailers en leveranciers te verbinden met een ongeëvenaard netwerk van mystery shoppers en merchandisers die de ogen, inzichten en handen bieden om de retail executie op peil te houden. Sneller, betaalbaarder en efficiënter.

Verbeterde ROI

Retailers

Verhoog de omzet en de klantbeleving. Met een optimale productbeschikbaarheid, planogram compliance en operationele uitmuntendheid.

Alle afspraken nageleefd

Leveranciers

Zorg voor effectieve promoties bij alle key accounts, door samen met de retailer en de winkels te werken aan het naleven van promotionele afspraken.

Trends

Merken

Bereik een optimale ROI door ervoor te zorgen dat de winkelpresentaties en instore communicatie van producten worden uitgevoerd in lijn met de marketingplannen.

Zorg voor een perfecte winkelexecutie

SmartSpotter geeft de ogen en expertise van de crowd op de winkelvloer, waar en wanneer het nodig is. In combinatie met bruikbare inzichten, zodat iedereen weet wat er echt gebeurt, in real-time.

Onze unieke, retail gespecialiseerde oplossingen verbinden flexibele, ervaren buitendiensten en/of eigen personeel met moderne digitale oplossingen om de executie in de winkel te optimaliseren. Samen verzamelen ze informatie door het land en zorgen we ervoor dat elk materiaal of product precies wordt geplaatst zoals gewenst. Zowel voor het corrigeren van toevallig ingeslopen onvolkomenheden als voor het optimaal plaatsen van compleet nieuwe activaties.

Het resultaat is een verbeterde ervaring voor zowel shoppers als productleveranciers, waardoor de retail omzet en ambities op koers blijven.

Ieder detail telt

Promo

Promo compliance

Producten worden juist in de winkel geplaatst, zowel op het schap als op secundaire displays. In lijn met het schappenplan.

Shelf

Product beschikbaarheid

Voldoende voorraad die op tijd wordt aangevuld om out of stocks tijdens de piekuren te voorkomen.

Team

Planogram compliance

Perfecte schappen met keurig geplaatste producten, in lijn met planogrammen en het schapaandeel per SKU of merk.

POS-materiaal

Aanwezigheid en een correcte plaatsing van instore media, zowel voor seizoen campagnes als voor activaties en productlanceringen.

Price

Prijscommunicatie

Aanwezigheid van prijskaartjes en naleving van prijzen per SKU in de winkel. SmartSpotter geeft ook zicht op de prijzen van de concurrent.

Winkelperformance

Winkelperformance

Een betere naleving van promotionele afspraken leidt tot een hogere omzet, ROI en herhaalaankopen van tevreden klanten.

Slimme retail oplossingen

Trends

Instore executie metingen

Realtime zicht op de winkelvloer door de ogen van de consument wordt gedeeld met retailers, leveranciers en merken. Zo wordt de executie waar nodig direct verbeterd.

Trends

Field & Store rapportage tool

Personeel van de retailer en/of leverancier rapporteert in de SmartSpotter TEAM app continu over retail executie.

Trends

Merchandising

Getrainde, ervaren merchandisers worden ingezet om perfecte winkelpresentaties op te bouwen en waar nodig direct te verbeteren.

Slechte retailexecutie kost bakken met geld

Negatieve ROI

90% van alle trade marketing uitgaven leveren geen positieve ROI op (USA, $30 miljoen).

NielsenIQ

Out of Stock

Een van de grootste ergernissen onder shoppers: minimaal 5% van alle producten is uitverkocht. Veel consumenten kiezen een ander merk of andere winkel. Met sales verlies tot gevolg!

Slechte actiecommunicatie

Bij 34% van de promoties is de instore actiecommunicatie niet op orde. Bij 15% van de locaties zijn niet alle producten op voorraad tijdens promoties.

Verhoogde promo omzet

Een structurele verbetering in promo compliance van 20% levert een potentiële omzetverhoging op van 7%.

Ervaringen van onze klanten

Bacardi Limited
MerchandisingWe zochten naar een flexibele externe buitendienst om onze grootste activaties op de winkelvloer te ondersteunen. De SmartSpotter PRO merchandising & sales crowd helpt ons hier perfect bij. Het team plaatst ieder materiaal altijd op de juiste plek en creëert 2nd placement waar mogelijk. Wij, maar ook de retailers en hun winkels zijn meer dan tevreden. De materialen laten direct hun effect op de verkoopcijfers zien.

Wouter Kwakernaak, Key Account Manager Retail

  • the results:
  • POS-materiaal
    Perfecte executie
  • Sales impact
    Verhoogd
Ahold Delhaize
SmartPOS voor verbeterde complianceSmartSpotter schakelt snel en denkt goed mee. Geen vraag is te gek en de samenwerking is altijd prettig. De gegeven inzichten zorgen ervoor dat we steeds beter worden. We zijn al jaren lang zeer tevreden!

Féline van Eijk, Sales Specialist

  • the results:
  • Compliance
    Verbeterd
  • POS
    Perfect geplaatst
  • Instore
    Meer inzicht
Jacobs Douwe Egberts
PromoTracker, SmartSpotter TEAMHet geautomatiseerde dashboard geeft een duidelijk zicht op perfecte promotie executie. Retailers gebruiken de foto's, scores en trends om de executie van onze promoties te optimaliseren. Samen met de retailer streven we naar een betere executie met als resultaat effectievere promoties.

Wouter Berkhof, Field Sales Manager

  • the results:
  • Promoties
    Verbeterd
  • Field Sales
    Efficiënter
Royal Swinkels Family Brewers
SmartSpotter TEAMHet dashboard is sterk in zijn eenvoud, overzichtelijk en intern deelbaar. Onze buitendienst medewerkers rapporteren hiermee zonder moeite over lokale acties en opvallende presentaties van folderpromoties.

Guus van Wouden, Field Sales Manager Retail

  • the results:
  • Promoties
    Meer zicht
  • Field sales
    Efficiënter
Unilever
PromoWij werken al jaren op een goede manier samen om de promo executie op de winkelvloer te verbeteren. De gemeten resultaten worden continu met de retailers besproken. Door interne en externe alerts kan direct actie worden ondernomen op basis van feitelijke data en foto’s. Hier leert zowel Unilever als de retailer van. Het dashboard geeft onze buitendienst de mogelijkheid om minder presterende winkels direct bij te sturen en zo perfecte executie op lange termijn te waarborgen.

Wicher Stolwijk, Key Account Manager

  • the results:
  • Instore Executie
    Verbeterd
  • Promoties
    Effectiever
  • Sales
    Verhoogd
bp
CrowdsourcingAls onderdeel van het klanttevredenheidsprogramma laat bp al jarenlang mystery visits uitvoeren door SmartSpotter. SmartSpotter is een oplossing die de winkelomzet optimaliseert met een perfecte instore executie. Krijg realtime actionable inzicht! Iedere ronde kijken we weer uit naar het eindrapport. We worden snel geholpen en de toegankelijke real-time rapportage is overzichtelijk op zowel KPI- als vraagniveau.

Adrienne Koks, Retail Manager

  • the results:
  • Service ervaring
    Verbeterd
Beiersdorf
POSDe samenwerking met SmartSpotter heeft Beiersdorf de afgelopen jaren in staat gesteld om de effectiviteit van activiteiten op de winkelvloer te verbeteren. Door de gemeten promotie executie te koppelen aan doorverkoop resultaten, hebben we perfect zicht op de effectiviteit van POS-materialen per kanaal. Wij maken onze bevindingen bespreekbaar met retailers, om vervolgens gezamenlijk tot een verbetering in promotie executie te komen. Een verbeterde executie is immers ook in het voordeel van de retailer.

  • the results:
  • Promoties
    Inzichtelijk
  • Compliance
    Bespreekbaar
  • Sales impact
    Vergroot
Ubisoft
ShelfSmartSpotter is in onze ogen de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke manier om data van de winkelvloer naar boven te krijgen. De data is direct inzichtelijk en downloadbaar in alle mogelijke formaten, maar kan ook in ons overkoepelend systeem worden geïntegreerd. Dankzij het realtime dashboard hebben wij tijdens de meting al de mogelijkheid om actie te ondernemen. Op deze manier zorgen wij voor een perfecte distributie van onze belangrijkste titels.

  • the results:
  • Schapaandeel
    Vergroot
  • Out of stock
    Verminderd

Vertrouwd door meer dan 350 tevreden samenwerkingspartners

Het dashboard dat alles onthult

Alle inzichten en meldingen komen hier samen. Het SmartSpotter dashboard toont alle actionable data. Een unieke instore excellence oplossing, ondersteund door een eigen in-house development team en business intelligence- en AI integraties.

Hier vind je alle rapporten, foto's en scores, compleet met geverifieerde geo-locatie gegevens. Netjes verpakt in real-time, geautomatiseerde en deelbare analyses om direct in actie te komen.

Vraag een demo account aan

ONS DOEL...

Is een optimale synergie tussen retailer en leverancier, zodat op 25 november 2030 alle afspraken tussen deze partijen worden nagekomen.

Daardoor kan een extra retail omzet worden gerealiseerd van 5 miljard euro.

Vragen aan SmartSpotter? Stel ze. We komen snel terug met het passende antwoord.
*
*
*
*

We verwerken uw persoonlijke data in overeenstemming met het Privacy Statement.

Direct hulp nodig? +31 (0)88 1244 250 info@smartspotter.com

Ongeëvenaarde (inter)nationale dekking

SmartSpotter is onderdeel van Advantage Smollan, een wereldwijde samenwerking van innovatieve sales- en field marketing bureaus. Wij maken gebruik van Advantage Smollan's uitgebreide expertise en netwerk om de snelste, meest efficiënte retail excellence oplossing te bieden die de wereld ooit heeft gezien.

Klaar om de retail omzet en promotionele ROI te verbeteren en tegelijkertijd handelsrelaties te versterken? Vraag om een SmartSpotter account en begin direct met het bespreekbaar maken van de executie op de winkelvloer.